A szegfűbors helye a paleolit konyhában

Szegfűbors

A mai magyar konyha nagyon kevés fűszert használ. Pedig a legegyszerűbb étel is feldobható valamilyen fűszerrel, nem beszélve a fűszerek különböző, egészségre gyakorolt pozitív hatásáról. Természetesen nem a silány minőségű alapanyagokból készült ételeket hivatottak feljavítani, hanem az ízeket gazdagítják. A paleo diéta a hazai konyhában mindennap használatos alapanyagokat alkalmazza, csak egy kicsit más kombinációban. Az egyik népszerű fűszere a szegfűbors, aminek a kellemes íze mellett, emésztést segítő és gyomorerősítő hatása miatt alkalmazott. A növény Amerikából került át Európába és kezdetben, inkább italok ízesítésére használták. Manapság azonban már a süteményekben is előszeretettel használják, de sokan rájöttek, hogy a keleti konyha különböző ízeinek elérésére is kiválóan alkalmas. Ízének semmi köze a borshoz, inkább csak alakja hasonlít hozzá. A forralt bor fűszerezéséhez is használatos, mivel íze a szegfűszegéhez hasonló, de annál egy kicsit enyhébb. Ugyanakkor, alkalmas gyümölcsökből készült ételek ízének gazdagításához is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>